Prin prezenta, vă informăm că unele acuzații extrem de grave apărute pe canalele de social media, sunt total neîntemeiate, dezinformând și aducând un grav prejudiciu de imagine societății Giroceana, aspect pentru care ne rezervăm dreptul de a ne adresa instituțiilor abilitate, cu celeritate.

Astfel, reiterăm situația de fapt:

  • în luna ianuarie 2023 a fost expediată ultima tranșă de facturi - aproximativ 5000 bucăți – dintre care au achitat în termen în jur de 3400 utilizatori și au închis contractul cu Giroceana;
  • în luna martie 2023 au fost expediate pentru restul utilizatorilor aproximativ 1600 somații de plată dintre care au achitat de bunăvoie aproximativ 400 utilizatori;
  • ulterior pentru restul debitorilor restanți, persoane fizice și juridice, care nu au dat curs nici somației, respectiv aprox. 1200 utilizatori, s-a apelat la serviciile unui executor judecătoresc, și se transmit în tranșe (aproximativ 120 dosare lunar) deoarece un număr atât de mare de dosare nu se pot întocmi atât de repede, la cererea de executare silită înaintată executorului judecătoresc fiind nevoie a se anexa o serie de înscrisuri doveditoare; până în prezent au fost înaintate către executorul judecătoresc 304 dosare spre executare silită, iar 120 sunt în formare.
  • toate executările silite s-au efectuat DOAR după încuviințarea admisă de judecătoria competentă teritorial.

Pentru societatea Giroceana ar fi fost mult mai ușor și mai comod să poată afișa pe site-ul societății o listă cu debitorii, fără a apela la serviciile unui executor judecătoresc, dar legislația interzice cu desăvârșire și imperativ utilizarea unor astfel de practici.

Pe această cale dorim să le mulțumim celor aproximativ 85% din utilizatori care și-au pltătit integral facturile, iar pe ceilalți utilizatori îi îndemnăm să-și achite serviciile de care au beneficiat, deoarece se vor recupera integral toate debitele. Se fac presiunui deosebite asupra societății Giroceana de anumite persoane care refuză sau au refuzat să plătească de bunăvoie serviciile de care au beneficiat,  dar vă transmitem că un asemenea comportament nu este just față de utilizatorii de bună credință.

În ceea ce privește notificarea de reziliere a contractului încheiat cu societatea Giroceana, aceasta nu este obligatorie. Serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare a fost delegat de Primăria comunei Giroc, operatorului regional Aquatim, iar în acest context mai mulți utilizatori au notificat din propria inițiativă rezilierea contractului cu Giroceana, moment în care li s-a transmis dacă mai au facturi neachitate. Deci, această notificare a fost pusă la dispozția dumneavoastră ca un model orientativ tocmai pentru a vă putea confirma sau infirma dacă aveți facturi neachitate.

Cu privire la informația conform căreia „Primăria Giroc plătește lunar 100.000 Euro ca să acopere prăduiala gestionată de Giroceana”.

Vă informăm că Primăria Comunei Giroc NU a plătit până la data redactării prezentei, 17.07.2023 a.c. absolut nicio rată pentru Giroceana. Toate ratele către furnizorul Aquatim S.A. au fost achitate de către societatea Giroceana din bugetul propriu. Sumele provin în mare parte de la utilizatorii care au utilizat serviciile societății, dar nu au avut un contract valabil încheiat, din regularizarea Aquatim, din ajungerea debitorilor cu plata la zi, cu precizarea că sunt în lucru încă 486 plângeri penale și constituire parte civilă.

Executările silie NU s-au realizat doar pentru ultima factură, idee care fals se induce, ci aproximativ 86% din cei executați silit, au avut de achitat mai multe facturi restante, cu precizarea că unii debitori-restanți nu sunt la prima executare silită în raport cu societatea Giroceana. Reiterăm că legislația nu permite să expunem numele debitorilor, adresa și facturile neachitate, conjunctură ce dacă ar fi permisă ar clarifica mult situația. Sigur că există anumiți debitori care nu acceptă că trebuie să achite serviciile de care au beneficiat și în continuare probabil vor încerca să discrediteze, dar vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile legale pentru a recupera debitele restante.

De asemenea, vă informăm că numărul utilizatorilor-contracte active la data preluării rețelei de către operatorul regional Aquatim S.A. a fost de 5558, nicidecum 9-10.000, cum fals a fost publicat pe social media.

În concluzie, abordarea total nejustificată, nefondată și ilegală însoțită de afirmații  tendențioase ( falsă acuzație) făcute în spațiul public cu scopul clar de a discredita societatea Giroceana și de a instiga și incita la ură opinia publică ne pun în situația de a ne rezerva dreptul de a ne adresa instituțiilor specializate ale statului, pentru a ne recupera prejudiciul de imagine cauzat.

Pentru o informare corectă și a obține orice alte informații suplimentare valide, vă rugăm să ne scrieți la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vă mulțumim pentru înțelegere.